Kyllinge Satay

4-6 pers.

Ingredienser

4 store kyllingebryst i diagonalt tynde strimler

Marinade:
1/4 løg revet eller meget fint hakket
3 fed knust hvidløg
2 tsk. farin
2 spsk. soya

Peanutsauce:
125 g tørristede peanuts
3 fed grofthakkede hvidløg
1 stærk frisk rød chili, grofthakket
2½ cm. frisk ingefær, grofthakket
3 dl kokosmælk
3 dl vand
saft af 2 limefrugter
2 tsk. farin

Fremgangsmåde

Marinaden laves ved at blande løg, hvidløg, sukker og soya i et lavt fad. Læg kyllingestrimlerne i fadet og dæk det godt med marinaden. Dæk til og lad marinere i mindst 1 time og helst natten over.
Peanutsaucen laves ved at komme nødderne i en foodprocessor eller blender sammen med hvidløg, chili og ingefær. Mal det hele fint. Derefter kommes det i en kasserolle sammen med kokosmælk, vand, limesaft og sukker – lad det simre over medium varme under jævnlig omrøring i 10-15 minutter – indtil det bliver til en tyk sauce. Tag kasserollen af varmen.
30 minutter før kødes skal steges, lægges 12 træspid i blød i koldt vand. Stik kyllingestrimlerne på træspid. Læg dem på en rist over en varm grill og lad dem stege i 5-8 minutter indtil de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
Imens varmes peanutsaucen og hældes i en sauceskål.
Server som forret eller som snack. Dyp i peanutsaucen.
Agurketern og sammenpresset ris er traditionelt tilbehør.