Nogle Ting Bliver i Familien og Andre Gør Ikke

Før jeg går i gang med selve artiklen, vil jeg gerne lige gøre opmærksom på, at den tager udgangspunkt i den måde jeg selv opfatter verden på. Jeg har nogle holdninger til rigtigt og forkert, som det ikke er alle, der er fuldt ud enige i. Jeg er dog heller ikke alene med mine klassificeringer, og det er egentligt hele humlen: jeg tror ikke på, at der er et sæt objektivt ?rigtige? og ?forkerte? handlinger. Vi har alle stærke følelser når det kommer til vores familier. Nogle elsker dem over alt på jorden, nogle hader dem af hele deres væsen, og andre er aggressivt ligeglade med dem. Som jeg ser det, er der ingen af disse mennesker, der gør noget forkert. De har blot forskellige baggrunde og erfaringer, som farver deres verdenssyn. Vi kan ikke dømme deres syn på tingene som forkert, for det er det ikke. Hvad skulle det være ?forkert? i forhold til? Det er sikkert forkert i forhold til din opfattelse af, hvordan tingene hænger sammen. Men så kan vi jo vende logikken rundt, og sige at du er forkert på den, i forhold til deres verdenssyn. Uden en objektiv beskrivelse og klassificering af rigtigt og forkert, er det blot et subjektivt koncept, som dog heldigvis plejer at have et godt overlap med vores medmennesker.

Med det ude af verden, vil jeg bringe dagens emne op. Det handler om, hvordan nogle ting bliver i familien, og andre ikke gør det. Der var for nyligt et dødsfald i vores familie, og vi måtte ud til en begravelse for at sige farvel til vores onkel. Han var en ganske sparsommelig mand, og havde været det hele sit liv. Han havde hverken kone eller børn. Det var derfor mine søskende og jeg, der stod overfor, at skulle arve fra ham.

Han havde delt arvestykket op i tre bidder: én kunne få hans Volvo V60, en anden kunne få 60.000 kr., og den sidste kunne overtage lejekontrakten på hans sommerhus som var rigtig fordelsagtig, og betalt 6 måneder forud. Den ældste fik lov at vælge først, så den næst-ældste og til sidst mig. Jeg endte med at få lejekontrakten til sommerhuset.

Det var jeg lidt overrasket over, da min ældste søster har boet i det sommerhus i snart et år. Jeg troede klart hun ville have valgt det. Hun valgte dog bilen, hvilket jeg også godt kan forstå ? hvem vil ikke gerne have en Volvo V60?

Hun fandt det dog problematisk, da jeg begynde at leje sommerhuset ud på AirBnB. Med den lave månedlige rente, som var betalt 6 måneder forud, og en kontrakt der tillod mig at fremleje stedet, så gav det bare god økonomisk mening. Søster blev dog voldsomt sur og skuffet over, at jeg nu ville til at leje det ud, og mente at ?huset burde blive i familien?. Jeg tror bare hun var træt af, at hun ikke kunne bo der gratis længere. Jeg fortalte hende, at nogle ting bliver i familien, og andre ikke gør det.