Hvilken elcykel skal du vælge?

En elcykel er et praktisk og klimavenlig transportmiddel, men det kan være svært at vide, hvilken elcykel man skal vælge. Her fortæller vi dig forskellen mellem elcykler med centermotor og elcykler med frontmotor, så du kan være helt sikker på hvad der passer bedst for dig, når du skal købe elcykel. 

Hvad kan en elcykel?

En elcykel er jo lige præcis det det lyder som, det er en cykel der er eldrevet og gør, at du skal bruge meget mindre kræfter på at cykle. Dette gør, at du kan køre meget længere på en elcykel, end det du orker på en almindelig cykel. Det gør også en elcykel helt perfekt til, når du skal en forholdsvis kort distance, der du ellers måske ville sætte dig ind i bilen for at køre. En elcykel gør distancer mere overkommelige og det er desuden det perfekte transportmiddel, når man skal på lange cykelture og vil nyde naturen og ikke svede igennem. 

En elcykel er for eksempel helt perfekt, hvis man gerne vil cykle til arbejdet, men det er lige lidt for langt for en almindelig cykel. 

Hvad skal jeg vælge?

Når man skal vælge en elcykel, så ser man, at de findes i alle forskellige prisklasser. Der er også en forskel i, om cykelen er drevet af en frontmotor eller en centermotor. Hvilken skal du så vælge? Se elcykel med centermotor og se om det er løsningen for dig. Elcykel med centermotor er en elcykel der er drevet af en motor, der kræver mere kræfter for at drive motoren. De fleste cykeleksperter anbefaler centermotor, når man skal vælge en elcykel.  En frontmotor er måske den lidt mere gammeldagse løsning, og mange spår, at denne typen vil forsvinde indenfor nogle år. Se elcykel med frontmotorog se om det er den elcykel der passer for dig. En cykel med frontmotor kan give lidt mere knallert-følelse, end en elcykel med centermotor. Du skal vælge en elcykel med frontmotor, hvis du ønsker at få ekstra meget hjælp fra motoren og en centermotor, hvis du gerne vil være lidt mere aktiv selv. 

Det er altså vidt forskellige behov der afgør, om du skal vælge det ene fremfor det andet.