Få styr på dit affald med disse produkter

Affaldsspande og -kasser er et vigtigt element i ethvert hjem. De gør det nemmere at holde styr på affaldet, og de kan også være med til at reducere lugtgener. Men hvilke produkter skal du vælge, for at få det bedste ud af dit affald? Vi giver dig her en oversigt over de forskellige typer af skraldespande, der er på markedet. Derudover fortæller vi, hvad de hver især egner sig bedst til. Til sidst giver vi dig nogle råd til, hvordan du smartest indretter et affaldssystem i hjemmet.

Affaldsspande

En affaldsspand er et must i ethvert hjem. Den gør det nemmere at indsamle affaldet, og den kan også være med til at reducere lugtgener. En affaldsspand benyttes ofte til det restaffald, som en husstand har. Der findes mange forskellige affaldsspande på markedet, så det er vigtigt at finde den, der passer bedst til dine behov. En Brabantia affaldsspand er en god affaldsspand, da den er lavet af kvalitetsmaterialer. Den er også forsynet med en lukkemekanisme, der gør det nemmere at lukke affaldsspanden, når den ikke er i brug.

Affaldskasser

En affaldskasse er især praktisk, hvis du har en mindre affaldsspand. Affaldskasser er smarte, hvis du skal sortere skrald i mindre mængder, da du ofte har en inddeling med flere små kasser. Det gælder f.eks. hvis du skal sortere glas eller metal, der ikke fylder lige så meget som restaffald i det daglige. Der findes mange forskellige affaldskasser på markedet, så det er vigtigt at finde den, der passer bedst til dine behov.

Affaldsbeholdere

En affaldsbeholder er især praktisk til de helt små mængder. Affaldsbeholderne kan nemt gemmes ad vejen, da de ofte ikke fylder særlig meget. Det kan f.eks. være, at du har brug for en affaldsbeholder til batterier, led-pærer, elektronik eller andet småaffald, der ikke kan komme i restaffaldet.

Indret et smart affaldssystem

Hvis du vil have et effektivt affaldssystem, kræver det, at du indretter dig smart. Det handler ganske enkelt om at gøre det nemt for dig selv. Sørg for at have det rette antal affaldsspande, affaldskasser og affaldsbeholdere, der dækker dit behov. Derudover skal du sørge for, at du har det antal, der dækker retningslinjerne for sortering af affald i dit område. Du kan derefter tænke over, hvilken type de forskellige skraldespande skal være. F.eks. kan det være en fordel med en større affaldsspand til restfald, flere mindre affaldskasser til metal, glas og plastik, og små affaldsbeholdere til batterier, led-pærer mv.