3 ting det bedre kan betale sig at købe brugt

De fleste foretrækker at købe nyt, uanset hvad det er, de er på udkig efter. Det er imidlertid ikke godt for hverken miljøet eller budgettet, så hvorfor ikke købe brugt? I nogle tilfælde kan det simpelthen ikke betale sig, fordi man ikke får gavn af den brugte vare i lang nok tid i forhold til en ny vare. Det er en af grundene til, at for eksempel engangstallerkener og -bestik ikke bliver genbrugt særlig tit, men i det tilfælde bør men fra både et økonomisk og miljømæssigt perspektiv købe et mere permanent alternativ. Det er dog nok lidt andet, vi vil snakke om i dag, nemlig hvornår en brugt ting både er bedre for miljøet og, på kort såvel som lang sigt, for økonomien. Vi har fundet tre ting, der bedre kan betale sig at købe brug end ny, så læs med her, hvis du også går op i enten miljøet, din økonomi eller begge dele.

Tøj er noget, de fleste køber alt for meget af. Det ville dog kræve en stor indsats at ændre den danske kultur så meget, at forbruget af tøj ville falde betydeligt. Vi kan i stedet opfordre folk til at købe brugt tøj, når de shopper. I sidste ende er det jo bare stof, så hvis det ser godt ud, hvorfor så ikke købe den billige version? Hvis tanken om at en anden har eget tøjet før dig giver dig kvalme, så har du et forholdsvis alvorligt psykisk problem. Om det teknisk set er en fobi er noget andet må du snakke med en psykolog om, men i sidste ende er det i hvert fald et problem, der er værd at få behandling for.

Noget andet, som godt nok ikke bliver købt helt så hyppigt, er biler. Brugte Biler og nye biler fortsætter med at ødelægge miljøet lang tid efter, der er blevet produceret. Nogle gange kan det faktisk være bedre at købe en ny bil, da de typisk kan køre meget længere på literen. Det bedste ville selvfølgelig være at købe en eldrevet bil, men hvem har råd til en Tesla? Det har vi i hvert fald ikke. Et andet spørgsmål, der er værd at stille, er, hvor meget selve produktionen af en bil skader miljøet sammenlignet med, hvor med brugen af bilen skader. Vi kender ikke svaret, så det må du selv lede efter.

En ting mange udskifter alt for ofte er deres mobiltelefoner. Nogle tror, at de rent faktisk har brug for den nyeste mobil hvert halve år, fordi deres gamle mobil er begyndt at blive langsom. Det er der en del, der får gavn af, fordi de køber den halve år gamle mobil til halv pris og sletter alt på den ? så er den så godt som ny.